Het boek

Het boek ‘Vlinder – over gelukkig doorgaan’ is voor een deel geschreven tijdens de ziekte van Marina. Ze heeft veel nog zelf kunnen lezen. De voltooiing van het manuscript vond twee maanden na haar overlijden plaats. Het is een eerbetoon aan een moedige vrouw en moeder. We realiseren ons dat er zoveel anderen zijn met hetzelfde verdriet, dezelfde gevoelens van ontreddering, schuld, machteloosheid, frustratie, maar aan de andere kant ook geluk en liefde. Die laatste vormen de kernboodschap in het boek. We kunnen het niet leuk maken, maar wel met humor omkleden. We kunnen het niet gemakkelijker maken, maar wel met acceptatie omkleden. Respectvol maar ook met humor.

U kunt delen van het boek online lezen of in zijn geheel als softcover boek bestellen op deze site. Wij vragen enkel uw aandacht voor het Vlinderfonds. Hieronder treft u het voorwoord aan door Isabelle Royer van Care for Cancer.

PICT0030 (FILEminimizer)

Voorwoord

Marina en Albert en Tim.
Een hecht stel. Helder, oprecht en waarachtig met elkaar in
gesprek. Bewust en met liefde levend met elkaar en voor de
ander.

Zo mocht ik hen in maart 2013 ontmoeten als oncologieverpleegkundige van Care for cancer, om samen met hen de invloed en de mogelijke consequenties van de diagnose door te spreken.

Toen kon niemand weten hoe snel deze ziekte Marina’s leven zou beëindigen. Wel was zichtbaar dat hier sprake was van drie mensen die heel graag met elkaar verder wilden leven, samen, met alles wat op hun pad zou komen. Dit hechte stel zou opgewassen zijn tegen het ongewisse en onvermijdelijke. Zij besloten al snel de gebeurtenissen te verhalen in dit boekje dat nu voor u ligt.

Omdat het hen hielp grip te houden op hun besluit om gelukkig door te gaan. Ja, gelukkig doorgaan. Dat was wat zij wilden. Niets anders.

Het is een helder, oprecht en waarachtig boekje geworden.
Helder omdat je als lezer mee wordt genomen op hun tocht langs ziekenhuizen, onderzoeken en artsen waarbij zichtbaar wordt hoe het bestaan zo plots een andere wending krijgt. Een tocht die herkenning geeft omdat de emoties en
gebeurtenissen zo menselijk, invoelbaar en begrijpelijk zijn.

Oprecht omdat Marina en Albert durfden te schrijven over hun liefde en hoe die zich verdiepte en hen verbond in die paar maanden. Zij gunnen ons hun openhartige eerlijkheid, hoe rauw en verdrietig deze soms ook is.
Waarachtig omdat het leven voor hen die 125 dagen niet anders was dan dat. Niks meer en niks minder.

Het is een persoonlijk, gevat, emotioneel en indringend relaas geworden wat veel herkenning zal brengen bij een ieder die direct of indirect is geconfronteerd met kanker.

September 2013
Isabelle Royer,
oncologie verpleegkundige
Stichting Care for cancer
www.careforcancer.nl

 

 

Een gedachte over “Het boek

 1. Ik zou heel graag het ” vlinderboek willen kopen, want ik heb zo ongeveer hetzelfde
  meegemaakt met mijn man. Hij had copd en is 3 -1/2 jaar overleden. In 2001 heeft hij
  ook nog een herseninfarct gehad en heb hem tot 2010 zelf verzorgd, daarom interres
  seert mij dat ook zo.
  Laat mij aub. weten waar ik het boek kan kopen.
  Heel veel sterkte en alvast bedankt.
  Dina Gebben
  e-mail: [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *