Welkom

Vlinderboek.nl is gebaseerd op het gelijknamige boek, een openhartig, waargebeurde verhandeling over kanker. Over Marina die de ziekte heeft en wij, haar echtgenoot en zoon die naast haar staan. Het gaat over de ziekte in het perspectief van een vroegtijdige dood. Wat doe je als je weet dat je ongeneeslijk ziek bent? Wat doe je als je weet dat je partner ongeneeslijk ziek is? Vragen die wijzen op een beproeving van de zwaarste soort. Maar tegelijk ook op wat liefde vermag tijdens het verdriet, dat er leven is tijdens de ziekte, dat er gelukkig doorgegaan kan worden!

Derde druk, januari 2016 is verschenen.

Kijk gerust rond op deze site. U kunt delen van het boek hier online lezen, reageren of onderling in gesprek gaan, vragen stellen, informatie vinden of een gedrukt exemplaar van het boek bestellen en daarmee bijdragen aan Marina’s vlinderfonds. Dit fonds ondersteunt de, mede door haar opgerichte stichting Himalayan Care Hands,  die in Nepal actief is voor gezondheidszorg en onderwijs voor iedereen. Meer informatie treft u elders aan op deze site.

Van een van de consulenten van Care for Cancer kregen we de volgende reactie na het lezen van het boek:

Van collega’s, door collega’s
door Coretta van Gils – Care for Cancer consulent Tilburg e.o.

“In de nieuwsbrief van september stond een verwijzing naar het boek Vlinder waar Isabelle Royer het voorwoord in geschreven heeft. Ik heb het boek inmiddels aangeschaft en binnen 24 uur gelezen. Zeer indrukwekkend!
Niet het verhaal, dat is helaas erg bekend: een vrouw krijgt de diagnose longkanker, wordt palliatief behandeld en behandeling slaat niet aan, mevrouw overlijdt binnen 4 maanden. Maar de wijze waarop je op een zeer directe en indrukwekkende wijze binnen mag kijken. De rauwe werkelijkheid wordt zo eerlijk en glashelder beschreven. “Komt een vrouw bij de dokter” geeft je ook wel een beeld, maar is toch iets meer populairder geschreven. Dit is erg puur en “zuiver”, zonder dat ik afbreuk wil doen aan “Komt een vrouw bij de dokter.”
Echt een aanwinst en verrijking om te lezen als mens en zeker als consulent. Hoewel je wel een pak zakdoekjes naast je neer moet leggen, want het is verre van leuk”.

Wij wensen u sterkte, steun en troost maar vooral inspiratie bij het gelukkig doorgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *