Kraamkliniek in Nepal

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADe kraamkliniek in Mainapokhari (Nepal) is het initiatief van Marina en Albert die daarvoor samen met  vrienden uit Nederland en Nepal de stichting  Himalayan Care Hands (HCH) hebben opgericht. Aanvankelijk richtte de kliniek zich op  de moeder- en kindsterfte in dit landelijk gebied. Doordat het ontbreekt hier aan medische voorzieningen, is de functie van de kraamkliniek inmiddels uitgegroeid tot algemeen ziekenhuis.

Extra bericht: Nepal is op 25 April 2015 getroffen door een zeer ernstige aardbeving. Gelukkig is er geen schade aangericht aan de kliniek en zijn ook al onze medewerkers ongedeerd gebleven. 

De kliniek ligt in het noordoostelijk deel van Nepal op een hoogte van 2000 meter. Er wonen zo’n 60.000 mensen die verstoken blijven van de meeste basisbehoeften als schoon drinkwater, evenwichtige voeding, gezondheidszorg en educatie.

De kliniek heeft capaciteit voor 11 bedden, twee behandelkamers, een Röntgenruimte,  een apotheek, een laboratorium en sanitaire ruimtes. De kliniek is 7 oktober 2013 geopend en sindsdien zijn tot medio maart 2015 al bijna 4.000 patiënten behandeld. Inmiddels ligt er een plan om de capaciteit van het ziekenhuis te verdubbelen door een uitbreiding met een eerste etage (2015/2016).

10261988_622761067793941_6907993754621263438_nOp zondag 20 April 2014 is het eerste meisje geboren dat ter nagedachtenis de naam van Marina heeft gekregen.

Met de opbrengsten van het boek zal het speciaal ingerichte Vlinderfonds zorgdragen voor de allerarmsten in Nepal. Door moeders en hun kinderen te helpen die geen middelen hebben om medicijnen en/of behandelingen te bekostigen. Maar ook door onderwijs mogelijk te maken door de lesgelden, schoolmaterialen te bekostigen van kansarme kinderen.

Wilt u helpen dit fonds tot een blijvende herinnering te laten zijn aan Marina en een toekomst te bieden aan kansarme moeders en kinderen in Nepal, bestel het boek of doneer op rek.nr. IBAN NL78RABO0138257698 van Stichting HCH te Heerlen o.v.v. Vlinderfonds.
Meer informatie, foto’s en video’s op www.himalayancarehands.nl. Een hele mooie videoimpressie vindt u hier.

Een gedachte over “Kraamkliniek in Nepal

  1. Toen ik vanmiddag vrijdag de 10de januari de deur uit wilde lopen zag ik een pakketje op de mat liggen. In haast opende in het en het boek VLINDER, over gelukkig doorgaan, hield ik mijn handen en alleen het vasthouden al gaf mij kippenvel. Geen idee of ik het snel ga lezen of (n)ooit… Groeten van L-10 uit Stadskanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *